Awokado zapiekane jajkiem


Ilość kalorii: 
263
Białko: 
10.1 g
Tłuszcz: 
16.2 g
Węglowodany: 
25.9 g
Składniki:
Avocado - 70g
Bazylia świeża
Jajko kurze - 1 x sztuka
Natka pietruszki
Ogórek - 50g
Papryka czerwona - 50g
Pieprz czarny
Pomidor - 120g
Sok marchwiowy - 100ml
Szczypiorek
Sól
Sposób przygotowania:
Awokado zapiekane jajkiem. Awokado obierz i przekrój na pół, wyjmij pestkę. Wbij jako w miejsce pestki z zapiekaj ok 25 minut w 180 °C. Zjedz z warzywami :) Popij sokiem.
Nazwa Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany
Avocado 0.5 x sztuka (70g) 112 1.4g 10.7g 0.1g
Bazylia świeża
Jajko kurze 1 x sztuka (50g) 69.5 6.2g 4.9g
Natka pietruszki 0.1g
Ogórek 50 gramów (50g) 6.5 0.4g 0.1g
Papryka czerwona 50 gramów (50g) 14 0.7g 0.2g 0.1g
Pieprz czarny 0.7g
Pomidor 120 gramów (120g) 18 1.1g 0.2g
Sok marchwiowy 100 gramów (100g) 43 0.4g 0.1g 0.1g
Szczypiorek
Sól
Suma: 263 kcal 10.1 g 16.2 g 25.9 g